Egyben fasírt

2007 május 27. | Szerző: |

 


 Hozzávalók:


Kb fél kg darálthús
1 db kisebb fej vöröshagyma (apróra vágva)
1 db zsemle (vízben beáztatva, majd jól kinyomkodva, ha nincs zsemle, jó a kenyér vég is )
1 db tojás
2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva, vagy fokhagyma granulátum ízlés szerint
vegeta, vagy só, szintén ízlés szerint
egy pici bors,
pirospaprika
és egy nagyon pici örölt kömény


A hozzávalókat összekeverni, összedolgozni, majd egy tepsit nagyon pici olajjal kikenni, majd megszórni zsemlemorzsával. Ebbe belehelyezni a fasírthúst, hosszú hengeralakban. Megszórni zsemlemorzsával, és egy pici vízzel felönteni (kb. 1 kis ujjnyi vastagságnyi víz legyen alatta. Majd sütőben megsütni.Időnként kivenni, és a tepsiben levő vízzel meglocsolgatni. Nem sült szét, nem ég le, és mire megsül a fasírt, a víz is eltünik.


Ha tölteni akarod, akkor vedd ketté az összekevert fasírt húst, és az első réteget tedd le a tepsibe, erre tehetsz főtt tojást, erre a mennyiségre, kb. 4 db főtt tojás fér (akkor lesz Stefánia-vagdaltad), vagy tehetsz bele kolbászt is. Majd borítsd be a maradék fasírthússal a tölteléket.Formázd hengeresre, megszórni ezt is zsemlemorzsával, és egy pici vizzel felönteni, kb egy kis ujjnyi vastagságban, és zsupsz be a sütőbe.


Főzelékekre kitűnő feltét, de szendvicsbe is jó, és saláta mellé is, de főételnek, körettel is nagyon jó!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!